Search
Close this search box.

היא לא סתם נקראת סופר פוד: גלו מחדש את הספירולינה

טרנד מזונות-העל של העשור האחרון מסרב לחלוף, ואין זה סוד שאנשים רבים צורכים מזונות אלה כדי להיות בריאים וחיוניים יותר. כעת, הגיע הזמן שתכירו את אחת השחקניות הבולטות במגרש זה – הספירולינה. אצת הפלא הזו היא הרבה יותר מסתם אצה, ולא סתם היא צברה פופולריות כל כך גדולה בארץ ובכל רחבי העולם. היא עתירה בחלבון, בוויטמינים, במינרלים, בנוגדי חמצון ובעוד שלל רכיבים שמכניסים אותה, ובצדק רב, לקטגוריית "מזונות-העל". מהי ספירולינה, מהם יתרונותיה הבריאותיים וכדאי תצרכו אותה נכון? במאמר שלפניכם ריכזנו עבורכם את התשובות לכל השאלות הללו. בואו לגלות מחדש את הספירולינה!

מהי ספירולינה?

ספירולינה הינה למעשה אצה מיקרוסקופית חד תאית המשמשת מקור תזונה ליצורים חיים רבים – לדגים, לחיות וכמובן שגם לבני האדם. הספירולינה יכולה לגדול גם במים מלוחים וגם במים מתוקים, והיא מזכירה בצורתה סליל ומכאן שמה. כיום, מייצרים מהספירולינה תוספי מזון, מאחר שהיא נחשבת מזון על. תוסף תזונה זה מכיל את כל הרכיבים החיוניים שניתן למצוא בספירולינה, שכאמור עתירה בחלבונים, בחומצות אמינו, בוויטמינים ובמינרלים רבים.

יתרונות בריאותיים

קצרה היריעה מלמנות את עושרה הבריאותי של אצת הספירולינה. שפע רכיבי התזונה שהיא כוללת נחשבים לאיכותיים, במיוחד מאחר שמדובר במזון צמחי – כך שהיא עשויה להיות אידיאלית עבור אנשים הדוגלים באורח חיים צמחוני או טבעוני. מלבד העובדה שהיא עתירה בכל חומצות האמינו החיוניות לבני אדם, יש בה גם כמויות יפות של ויטמין B12, כלורופיל, בטא קרוטן ונוגדי חמצון. כמו כן, הספירולינה עשירה מאוד במינרלים כמו סידן, מגנזיום וברזל.

בין היתרונות הבולטים של הספירולינה, חשוב לציין כי היא גם קלה מאוד לעיכול בהשוואה לאצות אחרות, וזאת הודות לעובדה שהיא אינה מכילה תאית. נוסף על כך, ספירולינה עשויה לסייע בתהליכי ירידה במשקל והיא יכולה להפחית את רמות הסוכר והשומן בדם. יתרה מזאת, היא גם מסייעת בהפחתת לחץ הדם ויכולה לתרום לגופנו במקרים שבו הוא מתמודד עם דלקות, אלרגיות ועוד שלל מצבים רפואיים.

 

 

כיצד צורכים ספירולינה?

את הספירולינה בצורה הגולמית והטבעית כמעט שלא צורכים בתזונה המערבית. כיום, הדרך המקובלת והנוחה ביותר לצרוך ספירולינה היא על ידי הוספתה למאכלים אחרים המסווים את טעמה הטבעי והמלוח, כאשר היא בצורת אבקה. את אבקת הספירולינה ניתן להוסיף לשייקים בריאותיים המבוססים על פירות, לערבב אותה כתבלין בסלט או בטחינה, או לזרות אותה מעל חטיפים. דרך נוחה ויעילה נוספת שבאמצעותה ניתן לשלב את הספירולינה בתפריט היומי היא על ידי כמוסות המכילות ספירולינה.

שימוש בספירולינה

הספירולינה, כאמור, משתייכת למשפחת מזונות העל ואין עוררין על תרומה הבריאותית לגוף שלנו. יחד עם זאת, חשוב לדעת כיצד לצרוך אותה ובאיזה מינון, על מנת שהיא לא תגרום נזק כלשהו. לדוגמה, צריכת ספירולינה מכניסה אנרגיה רבה לגוף, ועל כן מומלץ שלא ליטול אותה בשעות הערב או בסמוך למועד השינה מאחר שהיא עלולה לגרום לקשיים בהירדמות או לשינה לא רציפה, ועדיף ליטול אותה דווקא בשעות הבוקר. כמו כן, חשוב לרכוש ספירולינה מיצרן אמין ומוכר ולוודא שהיא מיוצרת ברישיון משרד הבריאות – כך תוכלו להיות רגועים שהספירולינה שלכם אינה מכילה חומרים רעילים.

סיכום

לסיכום, הספירולינה היא ללא ספק מזון על שתוכלו לשלב בקלות בתזונה היומיומית שלכם. אנו ממליצים לכם להשתמש בספירולינה בהתאם להוראות ולמינונים הרשומים על תווית היצרן, ובמקרה הצורך התייעצו עם גורם מקצועי לכל שאלה או התלבטות.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

מאמרים קשורים

דברו איתנו!

קולינריה בחיפה

נגישות