חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הם לא ישאירו אף אחד אדיש: 5 רעיונות לקינוחי שוקולד מטריפים

פאי, גלידה או מוס – אין ספק שהשוקולד הוא הכוכב של הקינוחים! הוא הופך כל ערב מר למתוק, מגיע בהמון גרסאות ולא מאכזב אף פעם. ריכזנו עבורכם את כל קינוחי השוקולד הטובים ביותר שאסור לכם לפספס.

פאי שוקולד

מלית שוקולד עטופה בבצק עם ציפוי שוקולד מעל… יאמי. אין ספק שפאי השוקולד סוגר כל ארוחה עם חיוך מאוזן לאוזן. זה אמנם נראה מסובך, אבל המתכון של פאי שוקולד הוא די פשוט: מכינים את הבצק, מקררים ומרדדים. לאחר מכן מכינים את מלית השוקולד עם שוקולד מריר, שמנת מתוקה, ביצים, סוכר וחמאה. שמים את המלית בתבנית יחד עם הבצק ומכניסים לתנור. כשזה מוכן, מכינים ומוסיפים את ציפוי השוקולד ומגישים צונן. את מלית השוקולד והציפוי מומלץ להכין עם שוקולד קליבו מריר, כדי להעשיר את הטעם המתקתק של הפאי.

בראוניז

בראוניז, חומיות בעברית, הם ריבועים קטנים ופריכים בציפוי שוקולד שכיף להכין ולאכול. את הבראוניז כיף לאכול ליד תה או קפה, ואם אתם רוצים לשמור על הגזרה כדאי שתדעו שאת הבראוניז אפשר להכין גם בתור קינוח בריא כשמכינים אותו מקמח כוסמין מלא וללא סוכר, והוא יוצא לא פחות טעים. מקור הבראוניז הוא בארצות הברית, שם נהוג לאכול אותו עם קצפת וגלידה. האגדה מספרת שאת הבראוניז הכין לראשונה טבח ששכח להוסיף אבקת אפייה לעוגת שוקולד, וכך יצאה לו "עוגת שוקולד" נמוכה, אותה הוא חילק לריבועים שאנחנו כל כך אוהבים לאכול.

גלידת שוקולד

יציאה לגלידרייה יכולה להיות מהנה עבור דייט רומנטי או עם חברים. יש היום המון טעמים לגלידות, אבל אין ספק שגלידת שוקולד היא הקלאסית ביותר. אפשר גם להכין גלידה בבית בקלות, ולהוסיף לה ציפוי שוקולד, פצפוצי שוקולד או אפילו לערבב עם טעמים אחרים, ותקבלו גלידה טעימה שכיף לאכול. יש סוגים רבים לגלידת שוקולד: גלידת שמנת, ג'לאטו שמקורה באיטליה, גלידה אמריקאית ועוד, ונהוג לאכול אותה בתוך כוס או גביע עשוי מוופל.

 

 

מוס שוקולד

מוס, קציפה בעברית, הוא סוג של קרם המורכב משוקולד, ביצים וחלב מוקצף יחד עם מרכיבים נוספים. מקור הקינוח הוא בצרפת, ואפשר להכין אותו חלבי או פרווה. מוס שוקולד הוא קינוח מושלם אחרי ארוחה במסעדה, מתמוסס בפה בקלות, וכיף לאכול אותו עם קצפת ושוקולד מגורד למעלה. לרוב מוס שוקולד מוגש קר או בטמפרטורת החדר, ומכינים אותו בתהליך הנקרא "קיפול" אשר שומר על המרקם הקרמי והאוורירי שלו.

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד זה קינוח שכיף להכין עם הילדים ולאכול כנשנוש או כקינוח קליל אחרי ארוחה, והם מתאימים לכל אירוע ובכל מצב רוח. לא צריך לאפות או לבשל אותם, רק לפורר את הביסקוויטים, להוסיף את השוקולד ושאר המרכיבים, לכדרר ולקרר. לרוב מוסיפים ציפוי קוקוס או סוכריות צבעוניות, אבל אפשר להוסיף ציפויים לא שגרתיים כמו אגוזי מלך, עוגיות מרוסקות או בוטנים טחונים. אפשר גם ליצור "נקניק" שוקולד, ואחרי הקירור לחתוך אותו לפרוסות. המטבח הצרפתי לקח את המתכון הקלאסי של כדורי השוקולד והפך אותו לטראפלס- כדורים קטנים בטעם שוקולד מריר, שלעיתים מוסיפים אליהם גם אלכוהול.

לסיכום

השוקולד הוא מרכיב מנצח בכל קינוח טעים, והוא מתפקד כחומר גלם מעולה שאפשר לגרד, להמיס או לבשל, ולהוסיף לכל קינוח לקבלת טעם מתוק ועשיר. הוא הולך מעולה בגלידה, עוגה או עוגיות, כיף להכין איתו מתכונים טעימים ואנשים בכל הגילאים אוהבים לאכול אותו.

מאמרים קשורים

דברו איתנו!

קולינריה בחיפה

נגישות