חיפוש
Close this search box.

מי אמר שקינוח לא יכול להיות בריא? 5 רעיונות לקינוחים בריאים וטעימים

קינוחים מתחברים לנו תמיד למשהו מושחת, מלא קלוריות וסוכר. משהו שאחרי שאנו אוכלים גורם לנו להרגיש קצת אשמה. אבל בעולם של היום, יש לא מעט רעיונות לקינוחים נהדרים אשר אינם מלאי סוכר או קלוריות. אז איזה קינוחים בריאים אפשר להכין? הנה כמה רעיונות:

סושי פירות

פירות הם חלק בלתי נפרד מתזונה בריאה. הם מלאים בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ובוויטמינים חשובים לגוף. פירות מכילים גם סוכר מן הטבע, לכן הם מתוקים, וכשצורכים אותם במידה – הם פשוט מעוררים את הגוף ומציעים בריאות ואנרגיה. אחת הדרכים להגיש קינוח ברי,  היא בחירת סושי פירות. משלוחים של סושי פירות עד הבית יספקו מנה אחרונה מהממת ביופייה. כיום יש מגשי פירות שיש בהם מגוון פירות חתוכים דק ומאוגדים יחד לרול צבעוני מעורב בפירות העונה, החל מפסיפלורה עד קווי, בננות, מנגו, וכל שילוב שאוהבים. את הפירות אפשר לאכול אחרי ארוחה טובה, או סתם לנשנוש בכל אירוע, ארוחה, מסיבה, יום הולדת, חג או יום כיפי במיוחד.

עוגיות טחינה

טחינה יכולה להיות מוצר מעולה כשמכינים ממנו עוגיות. טחינה מציעה ויטמינים ומינראליים חיוניים לגוף והיא תחליף נהדר לחלווה או לסירופ מתוק. עוגיות טחינה אפשר לאפות ולהכין עם כמות קטנה של חמאה, סוכר חום, קמח כוסמין ומערבל טוב. מכול החומרים האלה אפשר ליצור בצק מגובש ומתאים לעוגיות. תוכלו למצוא ברשת מגוון רחב של מתכונים לעוגיות בריאות או עוגיות טחינה.

"נקניק" תמרים ואגוזים

נקניק תמרים ואגוזים יאפשר משהו טוב ומתוק ליד הקפה. קונים חבילת תמרים לאפייה, במשקל הרצוי. מערבבים את הכמות הרצויה עם אגוזי מלך, מוסיפים פירורים משקית ביסקוויטים פתי בר שריסקתם, ומגללים את התערובת בתוך ניילון נצמד לנקניק. מצננים וחותכים בכול פעם עיגול אחד או שניים ליד הקפה של הבוקר.

 

 

תאנה עם אגוז

תאנה ואגוז יוצרים חטיף טעים ובריא של פעם, אשר יסיים כל ארוחה בטוב. בתוך תאנים חצויות מניחים אגוז מלך, בוזקים מעל מעט דבש או סילאן ומגישים לצד תה מהביל. אם תרצו, תוכלו להגיש פקאנים מסוכרים או כל אגוזים אחרים מתקתקים, שבהחלט בריאים יותר מקינוח עמוס סוכר לבן ושוקולד.

פרוזן יוגורט

מאז שההמצאה המגניבה והטעימה הזאת 'פרוזן יוגורט' נחתה בישראל, רבים מאיתנו מזמינים בגלידריה פרוזן יוגורט במקום גלידה מושחתת. מדובר בגלידת יוגורט מתוקה וחמצמצה המכילה פירות ואגוזים, וגם שוקולד אם רוצים. את הגלידה אפשר להכין לבד מיוגורט, שברי אגוזים, סברס קפוא, קיווי, בננות, וכל פרי שאוהבים. טוחנים את הכול יחד, מצננים במקפיא בקופסא, ובזמן שרוצים, מחלקים לכוסות או גביעים. כך כולם נהנים מקינוח מרענן, מלא כל טוב.

לסיכום

כדי לקבל טעם טוב ומתוק, לא צריך להגזים עם סוכרים, קצפות ושוקולדים. עם מעט השקעה ויצירתיות – כל אחת ואחד יכולים להכין קינוח מושלם לערב מלא בריאות וטעם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים קשורים

דברו איתנו!

קולינריה בחיפה

נגישות